Saç,Sakal,Bıyık ve Kaş Ekimi Nasıl Yapılır?

İnternette,gazeteler,televizyon kanallarında sıkça reklamlarını gördüğümüz saç,sakal,bıyık,kaş ekimi nasıl yapılıyor hiç merak ettiniz mi bilmiyorum. Bir zamanlar dökülen saçlarımın yerine saç ektirmeyi düşünmemiş değilim. Hatta bu saç ekim işlemi için belirli bir para bile biriktirmiştim. Sevgilimin ve arkadaşlarımın saçlı halim ile saçlarımın dökülmüş halimi gösteren fotoğraflarla beni, kelliğin daha çok yakıştığına ikna edene kadar.

Bu saç ekimi gibi bir işleme karar verdiğim zamanlarda bir kaç saç ekim merkezi, saç tedavi merkezi gibi yerlere gidip görüşmeler yapmıştım. Defalarca görüştüm. Analizler yapıldı, testler yapıldı derken hangi firma güvenilir , hangi saç ekim merkezine ekim işlemi yaptırılmalıdır karar veremedim.

Saç ekimi zahmetli bir işlemdir. İnsanın sağlığını ilgilendiren bir konudur ki önünüze gelen her yerde yaptırmamanızda sağlığınız açısından önemlidir. Güvenilir tedavi merkezleri ile çalışmalısınız. Saç ekimi yaptırmadan önce mutlaka kurumu/kuruluşu yerinde yerinde görmenizi tavsiye ederim.

Daha önce o merkezde saç ekimi yaptırmış kişilerin telefonlarını alarak mutlaka aklınıza takılan soruları ve memnuniyet derecesini sorun.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?
Kişinin ensesinden alınan saçlar,kökler (tıbbi adı grefler imiş) gerekli bölgeye dikilir.FUE  tekniği denilen bir teknik ile enseden alınan saçlar saç köküne çevrilerek çok zahmetli bir şekilde saç ekiminin gerektiği bölgeye dikilir. Eskiden saç ekimi gibi teknikler yoktu insanlar peruklarla dolaşır kimisi de benim gibi kelliğinden memnun kalarak yaşamını sürdürürdü.
İlk saç ekimi 1952 yılında Amerika'da gerçekleştirilmiş olmasına rağmen yaygınlaşıp , insanların tercih edeceği bir seçenek haline gelmesi 2000'li yılları bulmuş diyebiliriz.

Saç ekimi belki bir lüks olabilir ancak sakal ekimi, bıyık ekimi, kaş ekimi gibi işlemler de gerçekten ihtiyacı olan insanlar için teknolojinin nimetlerinden birisidir.

Bir trafik kazasında yangının içinde kalmış bir arkadaşım saçının, bir bölümünü, sakallarının bir bölümünü, kaşlarını ve bıyıklarını kaybetmişti. Yanık izleri çok kalıcı olmadı estetik ile giderilebildi ancak bir takım yerlerinde saç,sakal,bıyık,kaş çıkmaz oldu. Yine böyle bir tedavi merkezinde gerekli yerlerine saç ekimi, bıyık ekimi, sakal ekimi , kaş ekimi yaptırarak eski görünümüne kavuştu.

Sakal ve Bıyık Ekimi Nasıl Yapılır?
Sakal ekimi,bıyık ekimi ve kaş ekimi ,saç ekimi işleminden farklı bir işlem değildir. Yine enseden alınan saçlar (greftler) gerekli bölgeye dikiliyor.
Özellikle bir trafik kazası, bir felaket ile karşılaşmış kişiler için böyle teknolojik ve sağlıklı çözümlerin olması çok güzeldir.

Saç ekimi yaptırmadan önce benim yaptığım gibi etrafınızdaki insanlara mutlaka ektirip ektirmemek konusunda akıl danışıp, fikirlerini alınız. Eğer ektirmeye karar verdiyseniz mutlaka ama mutlaka saç ekimi yaptıracağınız sağlık kuruluşunu çok iyi araştırıp gerekli soruları sorunuz..
ileri
« Prev Post
YENİ VE ÖNCEKİ KONULAR
ileri Post »
Thanks for your comment