SİYAH NOKTALAR İÇİN CİLT MASKELERİ

                  SİYAH NOKTALAR İÇİN CİLT MASKELERİ KADİN CİLT BAKİM





Yusöz Unu Maskesi 
Bir çorba kaşığı yusöz unu biraz suda pişirilir. Koyu bir bulerek durumini alınca dahiline bir tatlı kaşığı badem unu sertlır ve yüz bu karışımla ovuşturulur. Gerekirse bu işlem bir süre her gün uygulanabilir.
Limon Ve 


Yumurta Maskesi 
Yarım limonun süzülmüş suyuna, bir yumurtanın akı sertlıp kabartılır. Bu işlem dahilin alüminyum kabın kullanılması tavsiye edilir. Karışım koyula-şıncaya kadar hafif ateşte ısıtılır. Sonra küçük bir kavanoza aktarılıp etiketlenir. Kullanılmak üzere buzdolabında saklanır. Buzdolabına konmayacaksa, karışımın dahiline eczanelerde bulabileceğiniz asilbent tentürden 3- 4 damla sertlmalıdır.


Bal Maskesi 
Bal cildi besler, temizler ve nemlendirir. Ayrıca kara noktalardan kurtulmaya da uçurumdımcı olur. 2- 3 çorba kaşığı bal, yüzdeki kara noktaların üzerine yayılır. Eğer ten çok lekeliyse, bala biraz susamyağı sertlmalıdır. Karışım, yüzde 15 dakika veya daha çok tutulduktan nihayetra, yüz ılık suya batırılmış bir pamuk uçurumdımıyla yumuşak devinimlerle temizlenir. Temizlendikten nihayetra gözenekleri sıkıştıran bir losyon sürülür. Bal, yusöz unuyla da karıştırılıp kullanılabilir.
Limon suyu, 

Yoğurt Maskesi 
Bir adalee yoğurda bir limonun suyunu karıştırın. Bu karışımı, gözlerinize gelmemesine dikkat ederek yüzünüze yayın ve 15 dakika bekleyin. Yüzünüzde kurutaraf maskeyi ılık suyla yıkayarak çıkarın.
Faydası: Limon suyu cildi dezenfekte eder, sivilceleri kurutur ve kara noktaların kaybolmasına uçurumdımcı olur. Yoğurt ise cildi besler, nemlendirir ve yağ miktarını dengeler.


Çeşitli maskeler 
- Birer tutam nane, yabani kekik yaprağı, ıhlamur bir kaba konulup yeteri kadar su ek edilerek kaynatılır. Soğuduktan nihayetra kara noktaların üzerine sürülür.
- Bir adet çok olgun domates ezilir ve ince bir tülbentle süzülür. 1 tatlı kaşığı gliserin veya iki damla asilbent tentürü sertlıp karıştırılarak şişeye doldurulup kullanılmak üzere saklanır. Cildin kara noktalı kısımlarına bol miktarda sürülür.
- 1,5 tatlı kaşığı kil, 1 tatlı kaşığı badem yağı, 1 tatlı kaşığı balı karıştırıp yüzünüze smahsul ve 35-40 dakika bekleyin. 

Daha nihayetra yüzünüzü soğuk suyla yıkayıp yağsız bir nemlendirici krem sürün.
- Birer tutam kırlangıç otu ve ayrık otu bir kaba konularak üzerine beş bardak su ek edilerek kaynatılır ve bir gece dinlendirdikten nihayetra kara noktaların üzerine sürülür.
- 1 tatlı kaşığı mıgiz unu ve 1 tatlı kaşığı yoğurdu karıştırıp, göz çevreniz dış cildinize uygulayın.. 15 dakika kadar nihayetra cildinizi yıkayın..
- 500 gram kaynar suya birer tutam ebegümeci ve biberiye koyun, bunu çay gibi demleyin. Süzdükten nihayetra yüzünüzü bu suyla yıkayın. 

Cildinizi temiz tutmayı ve yediklerinize dikkat etmeyi de unutmayın
- Salistik Asit İçeren temizleyiciler tenteki çok sebumun yok olmasını sağlar. Böylece gözeneklerin tıkanması engellenir. Herhangi bir parfümeriden satın alabilirsiniz


Bal Maskesi, Çeşitli maskeler, kadin cilt bakim, Yoğurt Maskesi, Yumurta Maskesi, Yusöz Unu Maskesi, sağlık, sağlıklı yaşam, 
ileri
« Prev Post
YENİ VE ÖNCEKİ KONULAR
ileri Post »
Thanks for your comment