Kadında Olması Gereken kadin Makyaj Malzemeleri

        Kadında Olması Gereken kadin Makyaj Malzemeleri



Makyaj, kadınların ıslakamında mühim bir yer tutar. Her kadının tercih ettiği makyaj malzemeleri değişkenlik gösterse de bazı mahsuller vardır ki her kadının makyaj çantasında yer alması gerekir. Her kadında olması gereken esas makyaj malzemelerini sizler dahilin derledik ve kısa bir biçimde anlatmaya çalıştık.

1- Kapatıcılar

Genel olarak herkes, ilk makyaj yapmaya başladığında cildindeki kusurları kapatmakla işe başlar. Kapatıcılar; gözaltı stick kapatıcılar, renkli nemlendiriciler, çubuk fondötenler, kompakt fondötenler, sıvı fondötenler, pudra fondötenler ve krem pudra fondötenler olarak bir çok gruba ayrılır.

Mat parlak cildinize en uygun olanı seçmek burada ki en mühim püf noktadır. Kapatıcınızı seçerken esas aldığınız sadece ten rengi olmamalıdır. Cilt tipinizin yağlı ve kuru olma nispetına göre, ten tipinize uygun bir kapatıcı kullanmayı tercih edin. Doğru fondöten seçimi dahilin daha evvelden yazdığımız Fondöten Nasıl Seçilir? adli ovamızı okuyabilirsiniz.

Cildinize kullanacağınız mahsulü uygularken evvelden nemlendirmeye itina gösterin çünkü cildiniz ne kadar iyi nemlendirilmişse o kadar makyajı pürüzsüz ve kalıcı tutacaktır. Fondöten uygulandığında kusursuz bir iz bırakması mühimdir ve doğru fondöten seçimi çok mühimdir. Bunun dahilin fondöteni almadan evvel gün ışığında çenenize uygulayın, doğal duruyorsa eğer aradığınız mahsulü bulmuşsunuz demektir. Kullanacağınız mahsulü seçerken bileğinizde deneyyin, bu doğru olarak bilinen taraflışlardan birisidir. En uygun bölümler çene ve boyundur. Fondöten seçiminde en çok tercih edilmesi gereken tonlar sarımsı tonlardır, bu fondötenleri renklendirmek ve hususileştirmek daha basitdır. Cildi bronz göstermek dahilin koyu renk fondöten kullanmak başlı başına yapılan taraflışlardan birisidir. Bunun nedeni ise renk ayrımlılıklarının daha çok göze çarpmasıdır. Kendinize yakışan mükemmel kapatıcıyı bulduysanız eğer tonunuzu degiştirmeyin ve biten fondöten kabınızı saklayıp aynısını almaya itina gösterin.

Kozmetik mahsulleri tercih etmek yerine evde basitlıkla yapabileceğiniz doğal fondöteninizi yapmak dahilin Doğal Fondöten Nasıl Yapılır? adli ovamızı okuyabilirsiniz.

UYGULANIŞI: Kesinlikle temiz olan ve evvelden nemlendirilmiş bir cilde uygulanmalıdır. Ürününüzü cildinize eşit miktarda döktükten nihayetra masaj yaparak yedirin. Gözaltınıza hususi üretilmiş kapatıcıları uygulayın. Boynunuza fondöten uygulamayı unutmayın, ters takdirde gerçek ten renginizi ele verecektir ve suni duracaktır. Fondötenin nasıl doğru bir biçimde uygulanağını Fondöten Nasıl Sürülür? adli ovamızdan okuyabilirsiniz.

2- Eyeliner

Eyeliner, kirlilikpiklerin üzerinden çekilerek gözümüzün etrafında çerçeve oluşturur. Eyeliner, göz makyajında vazgeçilmezdir ve etkileyici ayrımlı bir görünüm sağlar. Eyeliner çekerken elimizin titrememesine itina gösterin ve göz şeklinize göre ince veya kalın size yakışan şekli bulun ve uygulayın.

Dipliner'ın nasıl sürüldüğünü daha evvel hazırlamış olduğumuz Dipliner Nasıl Sürülür? adli videomuzdan izleyebilirsiniz.

3- Rimel

Rimel, kirlilikpiklerinizi daha yoğun, daha uzun, daha hususi ve nihayetbaharel gözükmesini sağlataraf makyaj mahsulüdür. Rimel sürerken yukarı doğru ve diplerden başlayarak sürülmelidir. Rimel seçimi yaparken fırçasına dikkat etmeniz gerepislik ve kirlilikpik tipinize uygun olanı almalısınız. Rimeller; dolgun kirlilikpikler, ekstra uzun kirlilikpikler olarak da türlenirler. Rimel kullanımında en sık yapılan hatalardan biri de pompalkör metotidir, bu rimeli nihayetbaharel sürmenizi değil, rimeli daha erken kurutmanıza neden olur. Daha evvel yazmış olduğumuz Rimel Nasıl Sürülür? adli ovamızdan rimelin nasıl sürüldüğünü öğrenebilirsiniz.

4- Allık

Allık, teninize renk katmak ve elmacık kemiklerinizi belirginleştirmek dahilin kullanılır. Allığı ten tipinize göre seçmelisiniz ve doğal bir görünüm dahilin mat renkler her vakit dahilin idealdir ve dogal bir görünüm kazandırır. Allık seçimi yaparken kullandığınız kapatıcıyı da göz önünde bulundurmalısınız, mesele pudra kullanıyorsanız o vakit toz allık seçimi yapmalısınız. Allık seçiminde pembe ve şeftali tonları her bayanne yakışan renklerdir ve en çok tercih edilenleridir. Allık kullanımında dudaklarınızı büzüp, dudağınızla paralel olarak yukarıya doğru fırçayla sürmeye başlayın ve ilk fırcayı allığa değdirdiğinizde fırçayı kaldırıp üfleyin böylece allık üzerindeki çoklıkları atmış olucaksınız.

5- Göz Kalemleri

Göz kalemi, göz çevresini renklenmek körcıyla kulanılır. Göz kalemleri, eyeliner çeker gibi kullanıldığında ayrımlı bir görünüm sağlayabilir. Mat ve parlak iki renk göz kalemini birbiri üstüne uygulayabilirsiniz, böylece ayrımlı bir görünüm uçurumatabilirsiniz.

6- Dudak Kalemleri

Dudak kalemleri, dudaklarımızı renklendirmek, dudak çevresini genişletmek ve ruj kullanımına zemin hazırlamak dahilin kullanılır. Dudak kalemi, kendi başına kullanıldığında istenilen etkiyi vermeyebilir kör parlatıcı ve ruj ile uygulanması gerekir.

7- Kaş Kalemleri

Kaş kalemleri, seyrek olan kaşlara istenilen şekli vermek ve kalınlaştırmak dahilin kullanılır. Kaş kalemleri, makyaj bitimlerinde istenilen göz çarpıcılığı öne sürmek dahilin kullanılır.

8- Rujlar ve Parlatıcılar

Ruj ve parlatıcılar, bayanlar dahilin en vazgeçilmez şeylerden biridir. Hangi ruju ve parlatıcıyı seçerseniz seçin, en mühim koşul size yakışan olmalıdır. Mükemmelliği hedefliyorsak eğer sadece makyaj yapmak değil, makyajı oluşturduğumuz cildi de mükemmelleştirmek gerekir. Dünyanın en nihayetbaharel ruj ve parlatıcısını da sürseniz, eğer dudaklarınız nemsiz ve kuruysa nihayetbaharel durmayacaktır.

9- Göz farları

Göz farı, gözleri renklendirmek ve gölgelendirmek dahilin kullanılan makyaj malzemeleridir. Göz farları türli renklerde üretilirler ve en esas makyaj malzemeleri arasındadır.
ileri
« Prev Post
YENİ VE ÖNCEKİ KONULAR
ileri Post »
Thanks for your comment