Altın Örümcek ödülleri sahiplerini buldu


Altın Örümcek ödülleri sahiplerini buldu


Ülkemizde bugünlerde web sitelerinin işlevselliği ile kullanılışlığını arttırmaya yönelik güzel işler oluyor. Örneğin Altın Örümcek yarışması bunlardan sadece biri. Bu yarışma ile web siteleri tasarım, içerik, özellik/işlevsellik, kullanılabilirlik, standart uygunluğu ve çapraz tarayıcı uygunluğu kriterlerine göre değerlendirmeye tabi tutuluyor.

DorukNet tarafından bu yıl 10.’su düzenlenen Altın Örümcek’te ödül töreni 21 Haziran Perşembe akşamı yaklaşık 3 bin 500 kişinin katılımıyla Turkcell Kuruçeşme Arena’da gerçekleştirildi. Altın Örümcek web sitesinden canlı izlediğim 10.Altın Örümcek Web Ödülleri’nde 4.800’ün üzerinde başvuru değerlendirmeye alınmış. 47 kişiden oluşan ve bilişim, medya ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin yer aldığı jüri üyeleri ön eleme, grup elemeleri ve final değerlendirmeleri olmak üzere üç aşamalı eleme sürecini gerçekleştirmişler. 2011 yılının En İyi Web Sitesi Özel Ödülü www.turkcell.com.tr ile Turkcell’in olurken, TEB Pratik İnternet Şubesi, 10. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Garanti Bankası’nı geçerek Türkiye’nin En İyi İnternet Bankacılığı sitesi seçildi.

Bu tür yarışmaların artarak devam etmesinin hem biz internet tutkunları hem de Türk firmaları açısından faydalı olacağını düşünüyorum. Bu şekilde web sitelerinin kalite çıtasını artarak devam ettirmek mümkün olacaktır. Ayrıca web sitelerinin daha interaktif hale getirilmesinin ve kullanıcıların görüşlerine başvurulmasının da faydalı olacağını düşünüyorum. Yani bir şirketin web sitesi sadece üst yönetiminin vereceği karara göre şekillenmemeli, web sitesini kullananlara yönelik düzenli anketler düzenlenmeli. Örneğin Türk Ekonomi Bankası Facebook sayfasında bu tür anketleri düzenleyerek kullanıcıların görüşlerini almaya çalışıyor. TEB Pratik İnternet Şubesi’nin en iyi internet bankacılığı sitesi seçilmesine bir de bu açıdan bakmakta yarar var. Ortak aklı devreye sokanlar her alanda kazançlı çıkıyorlar.
ileri
« Prev Post
YENİ VE ÖNCEKİ KONULAR
ileri Post »
Thanks for your comment