Oğlum'a Mektuplar-1

Merhaba Oğlum,
Allah(c.c.)'ın rahmet,bereketi ve selamı üzerine olsun. Sen doğmazdan evvel sana 5 mektup yazmış ve bu mektuplar da az da olsa ahvalimizi , biraz da olsa nasıl bir ailede hayatını idame ettireceğini anlatmıştım. Doğmamış Oğlum'a Mektuplar şükür ve hamd mahiyetli, telkin ve nasihat içerikliydi. Bu hususların dozunu arttırarak devam edeceğimden emin olabilirsin.

Oğlum sen doğalı altı ay oldu... Bu mektupları yazabilmek için neden altı ay beklediğimi de merak edersin diye izah ediyorum. Senin doğumunla birlikte hayatımızda bir çok olumlu ve olumsuz değişiklikler oldu. Geceleri burnunun tıkanıklığından dolayı, doktorların ''gece dikkat edin burnu tıkanırsa nefes alıp almadığını kontrole edin'' uyarısı üzerine yaklaşık olarak 20 gün düzensiz bir uyku hali yaşadık. Annen ve ben neredeyse ''çıt'' sesinde başucunda dikiliveriyorduk. 


Bu mektubum da sana Allah Dostlarından bahsetmek istiyorum. Yeryüzünden Alemlerin Rabbi olan Allah'ın dostları ve sevdiği kulları vardır. Bunların En başında ''Habibim'' diyerek hitap ettiği Alemlerin Efendisi , seninde adaşın olan Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (s.a.v) bulunuyor. 

Allah Dostları Allah Resulü'nün yolundan ayrılmayan , ehl-i sünnet , vel cemaat bir yaşam tarzına sahip kişilerdir. Bu Allah Dostları Peygamber Efendimizden sonra gelmiş , Peygamber Efendimize tabii pek sevgili kullardır. Bu Allah Dostlarının görevi irşaddır. İrşad; Hak ve Hakikati anlatmak , doğruya iletmektir. Hakiki ve Kamil insanlara Mürşid denir. Mürşid'e tabii olana Mürid denir.  Mürşid kimseler imanı sağlama,kurtarma ve muhafaza noktasında insanın can simidi gibidir. Ancak bu noktada sahte Mürşidlerden sakınmak gerekir.

Sahte bir Mürşid edinmek demek , imanı muhafaza etmek şöyle dursun , imanın elden çıkıp gitmesidir ki ,  en tehlikelisi de hala iman sahibi olduğunu sanmasıdır. Kimsenin alnında bu gerçek Mürşid , bu sahte Mürşid diye bir yazı yazmaz ancak alametleri vardır. 


Sahte Mürşid'i anlamak için sana bir kaç ip ucu vereceğim , ilerleyen hayatında karşına ben Mürşidim diyen birisi çıkarsa bu ölçülerde tartar , hesabını yapar , notunu verirsin. 

Sahte bir Mürşid dünyalık kelamı , ahiretlik kelamından çok olandır. Dünyanın parası ve malını diline dolamış birisi gerçek mürşid olamaz. 

Peygamber Efendimizin(s.a.v) sünnetine uygun olmayan veya sünneti terk eden davranışlar sergiler. 

Bazı hallerde Allah'ın emir ve yasaklarına muhalefet olan söylemlerine rastlarsın.

Bazı duruma,mekana ve zamana göre hükümler verir , bazı Hadis-i Şerifleri inkar eder.


Kendisine Allah tarafından bir yetki verildiğini sık sık tekrar ederek insanlara onaylatmaya çalışır. 

Bazı işlerde maddiyatı gündeme getirir. Para ve mal sevgisi açık olmasa da onda görülür.

Bu ve bunun gibi bir çok dine, diyanete, sünnete uymayan sergilenecek ve sergilenmiş tavırlar ile haller sayılabilir. Bizim için Sahte Mürşid'in alametlerinden ziyade Gerçek Mürşid'in alametleri önemlidir.

Gerçek Mürşid'i yalnızca Allah-u Teala Tekaddes Hazretleri bilir ancak Gerçek Mürşid'in alametleri vardır. Bu alametleri barındıran birini bulursan dizinin dibinden ayrılmayasın.

Gerçek Mürşid dünya,para,pul,mal,mülk,makam,mevki gibi dünyalık heva ve heveslerden yüz çevirmiş ahiretin selahiyeti için çalışan ve insanları bu doğrultuda bir araya getirip terbiye etmeye çalışan kişidir.


Tabii olduğu silsilesi geriye doğru takip edildiğinde Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (s.a.v)'e kadar ulaşır.

Az yer , az uyur , az konuşur ve çok namaz kılar , çok oruç tutar , çok sadaka verir.

İçinde bulunduğu her durumda şükreden ve içinde bulunduğu durumun kendisi için hayırlı olduğunu bilendir.


Dualarını uzun yapar ve etrafındakilerinin ahiretini kurtaracak dualar eder. 

İlim,güzel ahlak,ağırbaşlılık ve mütevazi halleri kendisinde bulundurur. 

İmam-ı Gazali (k.s.) Gençlere Öğütler risalesinden Gerçek Mürşid'in sıfatları isimli bölümde böyle Allah Dostları için , '' Böyle insanlar kırmızı kükürt gibidir nadiren bulunur. Bulunduğunda uyulması uygundur çünkü o muhteremler Peygamber Efendimiz(s.a.v)'in nurundan bir nurdur'' buyurarak gerçek Mürşid'i tarif ederken uyulmasını tavsiye etmiştir.

İlk uyman gereken kişi şüphesiz ki Rabbimizin Alemlere Rahmet olarak gönderdiği Peygamber Efendimiz(s.a.v)'dir. Sonrasında Allah dostlarından bir Kamil-i Mürşid bularak ona tabii olmaktır. Sürüden ayrılanı kurt kapar misali kendini Allah yolundan gidenlerden , Allah için meclis kuranlardan ayrı tutma. Allah diyenlerle beraber olanlar kazanmış , Allah ile aldatanlarla beraber olanlar kaybetmiştir. 

Vatanını,milletini,dinini ve devletini mukaddes sayacak , dualarına Esir Türk kardeşlerimizin özgürlüğüne kavuşmalarını ekleyecek , çalışmalarına bir gün Turan'ın kurulması hedeflerini menzilleyeceksin. Menzil'den ayrılma Oğlum. Hedef dünya da Türk'ün bükülmez bileğiyle İslam'a hizmet etmek , Ahirette Peygamber Efendimiz'in sancağı altında yer almaktır.

Allah yolumuzu açık etsin ve yolumuz üzerinde bize ışık olan , nur saçan Allah dostlarından razı olsun.

Selam ve dua ile...

Baban
Vural Egemen Sarıgöz
ileri
« Prev Post
YENİ VE ÖNCEKİ KONULAR
ileri Post »
Thanks for your comment