Blogger Önceki Kayıt , Sonraki Kayıt Yazısını Değiştirmek

Yeni hazırladığımız bir blog projesi için Blogger'da yer alan ''Önceki Kayıt'' ve ''Sonraki Kayıt'' yazısını değiştirmem gerekiyordu. Aklıma gelen ilk işlem , Şablonu genişletip , ''newerpost , olderpost , newerpage, olderpage'' gibi bir arama yapmaktı. Google'da arama yaptım bu konu hakkında çok da fazla bilgi yer almıyordu. Belki birilerinin işine yarar diye kısaca anlatacağım.


1-) Blogger'da ÖNCEKİ KAYITLAR yazısını değiştirmek.
Şablonunuzda  ''Widget Şablonlarını Genişlet'' dedikten sonra <data:olderPageTitle/> aratın ve bulduğunuzu değiştirmek istediğiniz ibare ile değiştirin. Kırmızı ile yazdığım kodu bulduğunuzda yerine istediğinizi yazabilirsiniz. Bloğunuz da Önceki Kayıt olarak görünür , siz Önceki Yazı , Bir önceki Makale olarak yada istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz.

2-) Blogger'da SONRAKİ KAYITLAR yazısını değiştirmek.
Şablonunuzda  ''Widget Şablonlarını Genişlet'' dedikten sonra <data:newerPageTitle/> aratın ve bulduğunuzu değiştirmek istediğiniz ibare ile değiştirin. Kırmızı ile yazdığım kodu bulduğunuzda yerine istediğinizi yazabilirsiniz. Bloğunuz da Sonraki Kayıt olarak görünür , siz Bir Sonraki Yazı , Bir Sonraki Makale olarak yada istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz.

Örneğin ben konusmalarimiz.blogspot.com bloğumda Bir önceki söyleşi , bir sonraki söyleşi olarak değiştirdim.

Örnek resim aşağıdadır.

ileri
« Prev Post
YENİ VE ÖNCEKİ KONULAR
ileri Post »
Thanks for your comment