Binası riskli olan kentsel dönüşümden faydalanmakta




Son zamanlarda çevremize baktığımızda pek çok binada “bu bina kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacaktır” yazıları görmekteyiz. Geçen sene yasalaşan Afet riski altındaki yapıların dönüştürülmesi hakkındaki kanun ile birlikte bina sakinleri deprem risk tespitleri yaptırmaya başladı. 

Özellikle deprem öncesindeli  yapılan pek çok bina ve çok eski binalar deprem risk raporlarına göre riskli çıkmakta. Bu durumda bakanlık raporu onayladıktan sonra tapuya riskli bina şerhi koydurmakta ve artık yapılması gereken bina sakinlerinin binalarını nasıl yenileyeceklerine karar vermek olmaktadır. İsterlerse kat karşılığı olarak bir inşaat firmasına verebildikleri gibi isterlerse de bedelini ödeyerek yeniden yaptırabilmektedirler. Bina yenileme ya da güçlendirme için bakanlığın anlaşmalı olduğu bankalardan kentsel dönüşüm kredisi almak mümkün. 

Kentsel dönüşüm kredisi aldığınızda hem çok düşük faizle kredi almış oluyorsunuz hem de masraflardan muaf tutuluyorsunuz. Burada önemli olan ilk başta deprem risk raporunu aldığınız firmanın bakanlığın yetki vermiş bir firma olmasıdır. Aksi takdirde raporunuz bakanlık tarafından onaylanmayacağı gibi aynı zamanda avantajlı kentsel dönüşüm kredisi de alınamamakta. Yetkili firmalar bakanlığın resmi web sitesinden öğrenilebilmekte.
ileri
« Prev Post
YENİ VE ÖNCEKİ KONULAR
ileri Post »
Thanks for your comment