Kentsel dönüşüm süreci ve kredi desteği


Kentsel dönüşümün artık herkesin ayak uydurması gereken bir süreci ifade etmesinin bir sonucu olarak devlet eliyle yürütülen bu gibi çalışmalarda halkın karşılaşacağı birtakım sorunların olması da gayet doğaldır. Konutlarında yeniden inşaa gereken vatadaşların bu süreçteki mali yükünü devlet biraz olsa da hafifletmekte.  

Kentsel dönüşüm sürecine bakacak olursak yapılacak ilk işbakanlıpğın yetki verdiği bir kurumdan deprem risk raporunun alınması ve bu yönde konutunuz üzerinde yapacağınız değişimlerin size ne gibi bir ekonomik yük getireceğinin bilinmesidir. Bina sakinleri ile ortak bir karara vardıktn sonra ihtiyacınız olan krediyi çok uygun ödeme seçenekleriyle almanızın yolu açılmış olacaktır.

Bu doğrultuda bakanlıkla anlaşmalı bankalar üzerinden kentsel dönüşüm kredisi alabilirsiniz. Üstelik faiz oranları %0.40 –0.50 arasında değişmekte. Ayrıca vadeler 120 aya kadar uzayabilmekte. Bakanlığın vermiş olduğu talimata göre dosya masrafı da ödemiyorsunuz. Ayrıca noterlerdeki masraflardan da muaf tutuluyorsunuz.

Kredi almak istemeyenler için bakanlık bir seçenek daha sunmakta. O da 18 aya kadar 600 tl değerinde kira yardımı. Kira yardımı bakanlığın geri ödemesini beklemediği bir destektir.
ileri
« Prev Post
YENİ VE ÖNCEKİ KONULAR
ileri Post »
Thanks for your comment