Aynısafanın Faydaları 2 / Varislere Bitkisel Çözüm

Geçtiğimiz hafta aynısafa bitkisinin çayından ve buçayın faydalarından bahsetmiştim. Bu hafta bu mucizeler yaratan bitkinin faydalarından bahsetmeye devam edeceğim.

Bahçelerimizdeki bu güzel çiçeğin merhemi, öz suyu ve tentürü de çok yararlıdır.Bu farklı kullanım biçimlerinin kullanım alanları da birbirinden biraz farklıdır. Özellikle merhemi varis tedavisinde çok etkilidir. Varislere, ayak mantarına, egzamaya, sedef hastalığına, sivilce ve çıbanlara, ameliyat izlerine ve cilt çatlaklarına bitkisel çözüm arıyorsanız bu yazımı dikkatle okuyun lütfen.

Bu hafta aynısafa merheminin nasıl hazırlanacağını tarif etmekle başlamak istiyorum.
İki avuç dolusu ince kıyılmış taze bitki (sap, yaprak, çiçek) ile hazırlanır. 500 gr iç yağı veya margarin(tereyağ kullanmanızı öneririm), kızartma yapılacakmış gibi kızdırılır ve içine bitkiler dökülür. Çıtırdaması beklenir, başladıktan sonra karıştırılır ve ateşten çekilir. Üstü kapatılarak, serin bir yerde gece boyunca bekletilir. Ertesi gün hafifçe ısıtılır ve tülbentten geçirilerek süzülür; merhem kaplarına aktarılır. Eğer merhemin biraz daha katı olmasını istiyorsanız biraz vazelin ya da bal mumu karıştırabilirsiniz. Serin bir ortamda saklanmalıdır. Uzun süre dayanmaz.(kalan posası da 4-5 gün üst üste kullanılabilir)
Peki aynısafa merhemini nasıl ve hangi durumlarda kullanabilirsiniz?

devamını oku»
ileri
« Prev Post
YENİ VE ÖNCEKİ KONULAR
ileri Post »
Thanks for your comment