Cilt Bakım Sanatı


Cilt Bakım Sanatı
By Laurie Drake for The Style Glossy
Cildinizi temizlemeniz, beslemeniz ve korumanız şart ancak ne yazık ki cilt bakımıyla ilgili bazı gerçekler hâlâ çok az sayıda kişi tarafından biliniyor. Ünlü dermatologlar, ışık saçan bir cilde ulaşmanız için cilt bakımı rutininizde yapacağınız beş tür değişikliği bizimle paylaştılar.
Cildinizi Sık Sık Nemlendirin
Sivilcelerle savaşırken nemlendiriciyi unutmayın; ne de olsa nemlendirici, cildimizin bakterileri dışarıda, nemi ise içeride tutma yetisini güçlendiriyor. Su neden önemli? Kurumuş, pul pul olmuş cilt, tahriş olduğundan böyledir ve bağışıklık sistemine imdat çağrıları göndererek sivilcenin içindeki iltihabı iyileştirmekten hücreleri alıkoyar. Leke gidericiler ise işleri daha da kötüleştirerek cildi temizlerken onu kurutur; cilt kuruluğu ise gözenekleri tıkayan ölü hücrelere yenilerini ekler.
Cilde zarar vermeden nemlendirmek için, yağsız, hafif, su-bazlı bir nemlendirici kullanmalısınız. Ekstra bir canlılık içinse, salisik asit gibi, siyah noktalarla savaşan bir içerikle zenginleştirilmiş bir nemlendiriciyi tercih edin.
devamını oku»
ileri
« Prev Post
YENİ VE ÖNCEKİ KONULAR
ileri Post »
Thanks for your comment