Kıs Dostlarımızdan Adaçayının Faydaları

Acı Elma Otu, Diş Otu, Kutsal Bitki, Meryem Otu gibi isimlerle anılan adaçayını sonbahardan itibaren kullanmaya başlamak çok doğru olacaktır. Latince karşılığına baktığımızda bunun nedeni açıkça ortaya çıkmakta. Çünkü “salvia” sözcüğü korumak, korunmak ve muhafaza etmek anlamına gelmekte.

İlk kullanım alanına baktığımızda, zirai ilaç olarak kullanıldığını görüyoruz. İyi bir böcek ve parazit kovucu olduğundan; antikçağ ve sonraki yüzyıllarda ekili alanlara serpilerek değerlendirilmiştir.
Bizlerde grip salgını dönemlerinde, bulunduğumuz odada kekikle birlikte kaynatarak, soluduğumuz ortamı dezenfekte edebiliriz.
Kış aylarında en büyük sorunlarımızdan biri de ilerlediğinde çok daha ciddi hastalıklara neden olan bademcik ve boğaz enfeksiyonlarıdır. Böyle bir durumda doğal antibiyotik olan adaçayı ve gargarası en büyük yardımcımız olacaktır. Hastalığın ilk günlerinde gün boyu yapılacak gargara kısa sürede oldukça rahatlatacaktır. Ancak hemen belirtmek gerekir ki bu süre içinde sigaradan, gazlı ve asitli içeceklerden uzak durulmalı; ağız ve diş temizliğine azami önem verilmelidir. 
devamını oku»
ileri
« Prev Post
YENİ VE ÖNCEKİ KONULAR
ileri Post »
Thanks for your comment