Diyelim ki Aldatıldığınızı Öğrendiniz, Peki Ne Yapmalısınız?
Diyelim ki Aldatıldığınızı Öğrendiniz, Peki Ne Yapmalısınız |
Hiçbir kadın aldatılmak istemez. Peki, kader ağlarını örer ve aldatıldığınızı öğrenirseniz bu durumun üstesinden nasıl gelebilirsiniz? Sorunun cevabı burada!
Aldatırken yakaladığınızda ne yapmalısınız?
Aldatılmak, hayatta insanın başına gelebilecek en kötü şeylerden biri. Her konuda kandırılmak ve arkasından iş çevrilmesi insanı üzer ve sıkar. Eğer bunu yapan, deliler gibi sevdiğiniz insansa durum daha da vahimleşiyor. Bir de uğruna onlarca fedakarlık yaptıysanız; üzüldüğünüz, kızdığınız kadar pişman da olursunuz.
Hayatınızın geri kalanını aldatılmanın verdiği öfkeyle, üzüntüyle ve pişmanlıkla geçiremeyeceğinize göre, Pudra.com’un aldatılma acısıyla nasıl başa çıkacağınızı anlattığı bu yazısını mutlaka okumalısınız.
İşte aldatılmayla başa çıkma yöntemleri…
Bebek gibi ağlayın
Sevilen ve güvenilen biri tarafından ihanete uğramak, ölüm kadar acı gelir insana. Kendinizi ağlamamak, bağırmamak için sıkıyorsanız bundan vazgeçin. Gidin yatağınıza yatın ve istediğiniz kadar bağırın, ağlayın. Çünkü o sırada hem öfkeli hem de üzgün bir ruh hali içindesiniz. Yani ağlamanız oldukça normal bir durum. Bunun zor bir süreç olduğunu kabul edin ve kendinize yas tutmak için zaman tanıyarak ağlamanıza devam edin.
Öfkeniz geçene kadar konuşmayın
Şoke oldunuz, kırıldınız, öfkelendiniz. Her ne kadar ona bağırmak ve Facebook’ta onun hakkında yorum yapmak cazip gelse de, siniriniz geçene kadar ona karşı ya da onunla ilgili başkalarına herhangi bir şey söylememek en iyisi olacaktır.
Stres seviyeniz yüksek olduğunda daha mantık dışı davranabilirsiniz ve sonradan pişman olacağınız şeyler söyleyebilirsiniz. Dolayısıyla öfkeniz geçene kadar onunla konuşmayın.
Kendinize bakın
İtiraf edin: Kalp acısını dindirmek, çikolataların içine gömülmek demek değil mi sizin için?
Ancak aldatılmanın yarattığı hüzünlü ve öfkeli durumdan kurtulmak için biraz da sağlıklı şeyler yapmalısınız. Dinlenin, daha faydalı yiyecekler yiyin, egzersiz ve hatta meditasyon yapın. Eğer hala öfkeliyseniz ve üstüne bir de krizler geçiriyorsanız, bu durumla baş etmeniz daha da zorlaşacaktır. Kalbinizin acısına iyi gelecek başka şeyler de bulmalısınız.
Detayları öğrenin
Acınızı dindirmek için onunla bir defalığına karşı karşıya gelip ihtiyacınız olan tüm bilgileri kendisinden edinmek, bu sorunu atlatmanız ve yolunuza devam etmeniz için size yardımcı olabilir.
“Nerede tanıştınız?” “Ne zamandır sürüyor?” “Bizim yatağımızda mı aldattın?” gibi sorular sormanız gayet doğal. Aksi takdirde bunları sormadığınız için kendi kendinize işkence edebilirsiniz. Ancak her detayı da bilmeniz gerekmiyor. ”Benden güzel mi, seksi mi, daha mı iyi?” gibi kıyaslayıcı sorularınıza verilen cevaplar dürüst yanıtlar olursa, bu sizin için daha da yaralayıcı olabilir. Dolayısıyla yaranız kapanmayacağı için böyle sorular sormamak en iyisi.
Paylaşırken dikkatli olun
Kadınlar olarak, paylaşmak doğamızda var. Bu, bizlerin yas sürecini atlatmamızın araçlarından biri.
Ancak öğrendiğiniz en üzücü detayları bile herkesle paylaşmak, ileride birlikte devam etmeye karar verdiğiniz zaman bir gün size geri dönebilecek sözler sarf etmek anlamına da geliyor. Bu yüzden detayları sır olarak saklayabilecek ve sizi yargılamadan teselli edebilecek bir iki arkadaşınızdan başka kimseyle paylaşmayın.
Eğer sizi aldattığını herkese söylerseniz, kaçınılmaz olarak onun hakkında bir fikir edinmelerine sebep olacaksınız. Böylesi bir durumda onu affetseniz bile, ileride hep savunmak zorunda kalacaksınız.
Sherlock Holmes olmayın
Eğer ilişkinize devam etmeye karar verirseniz, eski telefon ve kredi kartı faturalarını, e-mail’leri karıştırmak ya da gelecek konuşmaları takip etmek hiçbir işe yaramayacak. Böyle davranmak ancak daha sağlıksız ve anlamsız davranışlarda bulunmanıza sebep olabilir.
Casusluk yapmanın tehlikesi, bir şeyler bulana kadar mutlu olamamanızdır. Bu, sadece sağlıksız bir davranış değil, aynı zamanda bir şeyler yakaladığınızda en baştan acı çekeceğiniz anlamına da gelir.
Terapiye gidin
Kız arkadaşlar harikadır. Sizi desteklerler ve onlara yaslanıp bu kötü zamanları atlatabilirsiniz. Ancak size sadık olsalar da, her konuda yardımcı olamayabilirler ve hatta biraz önyargılı da davranabilirler.
Birkaç seans bile olsa objektif ve profesyonel bir terapistten yardım alarak, bazı şeyleri daha açık görebilirsiniz. Eğer ilişkinizi bitirmeye karar verirseniz de, profesyonel bir yardımla bu durumun sonuçlarını daha çabuk atlatabilirsiniz.
İçkiye dikkat edin
Biraz alkol kalp kırıklığına iyi bir ilaç olabilir belki. Ancak çok fazla alkol, depresan etkiye sahiptir ve sizi öncekinden daha çok ağlamaklı hale getirebilir.
Ayrıca fazla alkol, düşüncelerimizi kontrol etmemizi de zorlaştırır. Aşırı alkol aldığınızda birkaç bardaktan sonra sevgilinizi arayıp ağlamak ve bağırmak iyi bir fikir gibi gelebilir. Bu duruma düşmemek için çok fazla alkol tüketmeyin veya yanınızda arkadaşlarınız varsa sizi engellemeleri için onları önceden uyarın.
Film izleyin
Kendinizi filmlere kaptırdığınızda başkasının hikayesine odaklanır ve kendi hikayenizi unutursunuz. Sürekli aldatılmanızla ilgili konuşmak, bu olaydan bahsetmek stres seviyenizi yükseltir. “Ben değersizim, başka sevgili bulamayacağım, yalnız öleceğim” gibi düşüncelere kapılabilirsiniz.
Ancak bir film izlediğinizde stres seviyeniz düşer. Film bittiğinde ve yeniden düşünmeye başladığınızda negatif düşüncelerinizi kontrol etmeye çalışmalısınız.
Kick boks yapın
Bir süre ağır bir torbayı yumruklamak, kafanızı boşaltmanıza ve kendinizi iyi hissetmenize yardım edebilir. Torbanın üstünde kızgın olduğunuz kişinin yüzünü hayal edin ve yumruklarınızı sallayın. Bu şekilde bütün öfkenizi, sinirinizi ve mutsuzluğunuzu atacaksınız çünkü egzersiz, bakış açınızı değiştirir.
Vücudumuz egzersiz sırasında kendimizi iyi hissetmemizi sağlayan endorfin hormonu salgılar. Böylece kendimize olan güvenimiz artar ve her şeyi pozitif görmeye başlarız. Tabii ki aldatıldığınız için memnun olmayacaksınız ama henüz hayatınızın da sonu gelmedi, unutmayın.
İyileşme sürecinde sabırlı olun
Aldatılmanın en kötü yanı şu ki, sizin bir hatanız olmadan hayatınız alt üst oluyor. Yine de şanslı olduğunuzu unutmamak gerek, çünkü zaman üç-dört ay içerisinde bütün yaraları iyileştiriyor. Tabii ki çok acı duyduğunuz anlar da yaşayacaksınız, hayat hiç de kolay değil sizin için. İyi günleriniz de olacak, kötü günleriniz de. İyileşmek sadece zaman alacak ve bu sürede sabırlı olmanız gerekiyor.
Affedin
Evet, onu affedin diyoruz, şaşırmayın. Şimdi imkansız gözükse de, bunu yaptığınızda kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. Affetmek, ona vereceğiniz bir hediye değil, aksine kendinize bir hediye olacak. Ayrıca onu affetmek, size yaptığını unutacağınız ya da uzlaşıp barışsanız da yeniden aynı şeyleri yapmasına izin vereceğiniz anlamına da gelmiyor.
Yaptığını affetmek, sadece öfkeniz ve kırgınlığınızdan kurtulmak demek olacak. Yine de üzüntülü ruh halinden çıkamayabilirsiniz. Ancak onun yaptığı bir şey yüzünden ömrünüzün geri kalanı boyunca üzgün ve perişan olmak istemezsiniz. Acınızın gitmesine kendiniz için izin verin, onun için değil.
Kalmaya ya da gitmeye karar verin
Kuşkusuz bu en zor kararlardan biri. Bir yandan onu hala seviyor olabilirsiniz, diğer yandan da ona tekrar güvenmek konusunda kuşkularınız olabilir. Eğer onun sizden ayrılıp ayrılmak istemediğinden emin olamıyorsanız ya da ayrılma konusunda sizin kendinize dair aklınızda soru işaretleri varsa, şu üç soruyu kendinize sorarak kalmaya veya gitmeye karar verebilirsiniz:
1- Sizi aldatmadan önce ilişkiniz ne kadar iyiydi? Aldatması büyük bir hata mıydı, yoksa üst üste gelen ufak tefek sorunların en sonuncusu muydu?
2- Pişman mı? Yaptığı şey konusunda laubali mi yoksa hatasını düzeltmek için çabalıyor mu?
3- Onu affedebilir misin?
Arada bile olsa rahat davranamayacak ve yolunuza eskisi gibi devam edemeyecekseniz, bu ilişkiyi sürdürmeyin. Bu, ikinize de işkence gibi gelecektir.
ConversionConversion HAREKETLİ İFADELER İLE YAZINHAREKETLİ İFADELER İLE YAZIN