site Aylık 150 tl ile düzgün gelirli işe atılın






Merhabalar,

Artık yıllardır bu alandayım yeterince bilgim var kendimce ve sizinle paylaşmak istiyorum. Fakat "ben cebimden 1 kuruş bile harcamam" , "bir site için para vermeye değmez ben ücretsiz siteyle de kazanırım" diyorsanız konuyu okuyarak zaman kaybetmeyin, diğer tonlarca site gibi forum, gereksiz karışık siteler kurarak kısa süre sonra tarihten silinin 

Web site işini hayatta ki gerçek bir şirket gibi düşünün, bir şirketiniz var fakat sizden başka çalışanı yok, bu şirket ayakta durur mu ? Orası düşündürücü biraz 

Her bir işe başlamadan önce belirli bir bütçenizin olması gerekir, aynı site kurarken size gerekli olan ihtiyaçlar gibi. Site kurmak öyle "host ve domain aldım, 1-2 makale yazdım adsense kabul etmedi ( veya etti gelirim az )" değildir.

Sitenin temeli sağlam bir yazılım ve güzel alan adıdır. "busitedeneararsanbulursungel.com" gibi çöp alan adı almaktansa akılda kalıcı güzel bir domain alın. İlla "keyword" veya site içeriği ile alakalı olmasa da olur, yeter ki akılda kalıcı markalaşacak domain olsun. Ardından güzel bir hosting alın ( ilk başlarda hitiniz artana kadar pahalı hosting veya vds ya gerek yok ).
Yazılım konusuna gelince ise hiç kimseyi dinlemeyin, zira "gidip 5 kuruş vermek yerine hazır script kullandınız ayıp" gibi cümleler çok duyacaksınız. Özel yazılım yazdırdıktan sonra her bir oluşan sorun veya ek istekler için ek ücretler ödemeniz gerekecek fakat hazır olan o kadar çok yazılım var ki internette tonlarca destek konuları var ücretsiz ( bkz : Wordpress ). Hemen ardından güzel bir tema seçin veya tema satın alın. Sitenize iletişim bölümü, telif hakları bölümü ve s. ekleyin.

Buraya kadar tamam sitenin önemli kısımları bitti. Sıra sitenin ilk adımları 

Şimdi sitenize gereken şey "Özgün, Sıkıcı olmayan makaleler""Benim buna zamanım yok" diyorsanız konuyu bunun için yazdım zaten. Her bir alanın kendi uzmanları vardır. Restoranlarda yemekleri restoran sahipleri mi yapar ? Hayır, genellikle orada çalışanlar yapar ki, bunun için para alıyorlar. Sizin de siteniz de en az 5 çalışan olmalı.

Bu forumda bile güzel ve değerli yazarlar bula bilirsiniz. En az 5 makale yazarını aylık düzenli olarak 100 kelimesi 1 tl den 300 kelime olmakla her bir yazar için aylık 10 makale girmesini isteyin. 

300 kelime 3 tl

10 makale x 300 kelime ( 3 tl ) = 30 tl

5 yazar x 10 makale ( 30 tl ) = 150 tl


( Fiyatların düşük olması makale yazarlarını sinirlendirmesin, işin başında böyle ama sonunda zam mutlaka olmalıdır ). Elbette her bir makale yazarı için onlara özel kategori belirlemeniz daha sağlıklı olacaktır. Yoksa php kategorisinde php dan anlamayan birisini oraya yazı girmesi için zorlarsanız işiniz fazla sürmez.

Her bir yazarın hangi günler hangi aralıklarla yazı yazacağına siz karar verin. Ve MUTLAKA OLMAZSA OLMAZ her ay ödeme günü belirleyin, o gün MUTLAKA tüm yazarların parası ödenmelidir. UNUTMAYIN siz ne kadar dürüst ve ciddi olursanız çalışanlarınız da aynısını size yansıtacaktır. Bununla birlikte bir o kadar da SERT iş kurallarınız olsun. Her ödeme gününden önce tüm yazarların aynı ayda ne kadar yazı yazdıklarına bakın. Eğer 1 yazı bile eksik ise aylık parasından 1 yazının ücretini kesin. 2 ci ay ise aynı hatayı yaparsa parasını ödeyip işini elinden alın yoksa diğer editörlere kötü örnek olur ve kısa süre sonra aranızda sorunlar oluşur.

Daha bitmedi.. "Ayyy hemen adsenseye başvurayım" demekle olmaz ! 3 - 4 ay böyle devam etsin siteniz. 3-4 Ay boyunca hiçbir reklam almayın. Aylık 50 makale 4 ay sonra 200 özgün makale demektir. Ardından rahatlıkla "google adsense ve google news" başvurunuzu yapın. Kesinlikle emin ola bilirsiniz herşeyi düzgün bir şekilde yaparsanız adsense ve google news kaydınız hazır. Artık size düşen gelen hit ve reklam kazançlarını iyi değerlendirmek. Güzel para kazanacaksanız aylık mesela 500 tl ve s. Makale yazarlarının maaşlarını yükseltin mutlaka. İşlerinde daha da motive olacaklardır, kendinizi onların yerine koyunca daha iyi anlarsınız 

Bu kadar yeter bence, belkide biliyorsunuzdur ve s. ama yinede aklınızda bir köşede durması için yazdım. Umarım yardımcı olur 
ileri
« Prev Post
YENİ VE ÖNCEKİ KONULAR
ileri Post »
Thanks for your comment