Kalp krizi Kadınlar için daha fazla Deadly mısınız?

Kalp krizi Kadınlar için daha fazla Deadly mısınız














Doktorlar uzun kadın neredeyse iki kat daha büyük olasılıkla erkeklerin kalp krizi sonrası ilk bir ay içinde ölme gibi olduğu bilinmektedir var. Ancak Amerikan Tıp Derneği Dergisi'nde yayınlanan yeni bir çalışmada cinsiyet, doğrudan kalp krizi sonrası sağkalım sonuçlarını etkileyebilecek olmayabilir keşfetmek için bu istatistiğin arkasında baktım kalp krizi sonuçları.

Theresa Volpe, 40, ancak bir hayatta kalp krizi iki yıl önce. O baş dönmesi ve onun göğüs ağrıları vurdu yorgunluk, devam eden belirtiler rağmen, birçok kişi onun hazımsızlık vardı düşündüğünü 
"Ben başlı öylesine şaşkın ve ışık oldu - benim silah ağır hissettim ve aşağı tartılır," Volpe dedi."Paraşüt geldi ve bana baktı ve iyi kalp hızı, belki de sadece anksiyete yani yüksek değildir, dedi."
Bir kardiyolog onu gördüm ama bir kez, o hemen Volpe önemli arterlerinden biri plak tarafından engellendi yüzde 90 olduğunu keşfetti bir uzman merkezine airlifted.
"Kadınların bir çok kalp krizi hayatta yok çünkü ben şanslıydım," artık bir sözcüsü olan Volpe, dedi Kadınlar için Git Red Amerikan Kalp Derneği 


Kadın ve Erkek kalp krizi Farklı Neden Araştırılması

Hakkında daha fazla keşfetmek için kalp krizi sağkalım farkı cinsiyetler arasındaki oranlar, Dr Jeffrey Berger ve Tıp New York Üniversitesi Okulu'nda meslektaşları 130.000 'den fazla kalp krizi hastalarında (yüzde 72 erkek ve yüzde 28 kadın) tıbbi kayıtları incelendi 1993 ve 2006 yılları arasında 11 uluslararası çalışmaların bir parçası idi.
Tüm çalışmalar arasında, kadınların kalp krizi sonrası ilk ay içinde erkekler için yüzde 5,3 oranı ile karşılaştırıldığında yüzde 9,6 oranında öldü. Yine çalışmada bu istatistiklere erkekler ve kadınlar arasında önemli farklılıklar dikkat çekti.
Kadınlar erkeklerden daha ileri bir yaşta kalp krizi yapıyorduk. Kadınlar da diyabet, olması daha fazlaydı yüksek kan basıncı erkek bir önceki kalp krizi geçirmiş olması, duman ve bir önceki bypass ameliyatı olması daha muhtemel iken ve kalp yetmezliği.
Araştırmacılar karşılaştırıldığında kez aynı yaş ve sağlık durumu erkek ve kadın, daha sonra sağkalım oranı cinsiyet farkı kayboldu.

Cinsiyet Heart Attack Survival önemli değil nasıl

"[Çalışmamızda] Eğer kadın önce bulundu 30 gün sonra ölüm neredeyse iki misli bir artış riski var olduğunu görüyoruz, ama bizim çalışmanın güzelliği biz bu nedenleri bakmak mümkün konum olduğunu," Berger dedi. "Eğer yaşı için hesap varsa, hipertansiyon, yüksek kolesterol ve damar numaraları gibi farklı klinik risk faktörleri engellenir, bir fark yoktur."
"Bu yüksek risk sizi koyar bir adam ya da kadın olmanın, bu diğer faktörler var değil," Berger dedi.Aksine farklı erkeklerin tedavisinde ve odaklanmak yerine, Berger doktorlar farklı diğer kalp krizi kurbanlarının daha spesifik sağlık sorunları olan yaşlı kalp krizi kurbanlarının tedavisinde bakarak başlamak umuyordu.
Nitekim, Berger'in çalışma kalp hastalığı kadınlar ve erkekler arasındaki farklar bazı abartılı olmuştur acaba bazı kardiyologlar açtı.

Kalp krizi Cinsiyet Farklılıkları

"Kalp hastalığı sözde 'cinsiyet farklılıkları' büyük ölçüde sinirli olmuştur," Dr Steven Nissen, Cleveland, Ohio Cleveland Clinic Foundation tromboz ve Vasküler Biyoloji Joseph J. Jacobs Merkezi'nin direktörü söyledi.
ileri
« Prev Post
YENİ VE ÖNCEKİ KONULAR
ileri Post »
Thanks for your comment